Sophie & Bernadette

La pêche du jour - könnyű francia hagymaleves cipóban

2015. április 16. 14:43 - SophieBernadette

30 perc alatt kész!

Hozzávalók (2 adag):

  • 5 db vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 csapott ek. finomliszt
  • 1.5 dl fehérbor (száraz)
  • 1.5 l víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 30 dkg kenyér (2 cipó)
  • 15 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés:

  1. A vörös és póréhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát felkockázzuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, megpároljuk benne a vöröshagymát.
  3. Félidőben hozzáadjuk a póréhagymát, a végén pedig a fokhagymát.
  4. Még mielőtt pirulni kezdene, hozzáadjuk a lisztet, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral.
  5. Kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a többi folyadékot.
  6. Sóval, borssal ízesítjük és 15-20 percen keresztül főzzük.
  7. Ezalatt vágjuk le a bucik kalapját, szedjük ki  a belét.
  8. Forró sütőben pirítsuk meg a kibelezett cipókat és a kisebb darabokra szedett belét is.
  9. Szórjunk reszelt sajtot a cipókba, kanalazzuk bele a levest.
  10. Zárjuk le a kenyérbél darabokkal, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
  11. Dugjuk vissza a sütőbe és pirítsuk rá a sajtot.

fronsu.jpg

- Bernadette

 

Forrás: www.nosalty.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sophiebernadette.blog.hu/api/trackback/id/tr797373292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása