Hozzávalók (2 adag):
- 5 db vöröshagyma
- 1 db póréhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 csapott ek. finomliszt
- 1.5 dl fehérbor (száraz)
- 1.5 l víz
- 2 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 30 dkg kenyér (2 cipó)
- 15 dkg sajt (reszelt)
Elkészítés:
- A vörös és póréhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát felkockázzuk.
- A vajat megolvasztjuk, megpároljuk benne a vöröshagymát.
- Félidőben hozzáadjuk a póréhagymát, a végén pedig a fokhagymát.
- Még mielőtt pirulni kezdene, hozzáadjuk a lisztet, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral.
- Kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a többi folyadékot.
- Sóval, borssal ízesítjük és 15-20 percen keresztül főzzük.
- Ezalatt vágjuk le a bucik kalapját, szedjük ki a belét.
- Forró sütőben pirítsuk meg a kibelezett cipókat és a kisebb darabokra szedett belét is.
- Szórjunk reszelt sajtot a cipókba, kanalazzuk bele a levest.
- Zárjuk le a kenyérbél darabokkal, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
- Dugjuk vissza a sütőbe és pirítsuk rá a sajtot.
- Bernadette
Forrás: www.nosalty.hu